Nieuwe directeur-bestuurder per 01-08-2023

Per 1 augustus 2023 heeft het SWV een nieuwe directeur-bestuur benoemd: Maikel de la Cousine

Even voorstellen 

Ik ben Maikel de la Cousine en vanaf 1 augustus mag ik de nieuwe directeur-bestuurder van samenwerkingsverband PO Midden-Limburg zijn. Ik kijk er enorm naar uit om met alle partners in deze regio verder te bouwen aan passend onderwijs.  

De uitdaging om dit in verbinding met elkaar te doen is er een die me goed past en is in mijn carrière ook altijd een van mijn drijfveren. Ik ben begonnen als leerkracht in het primair onderwijs en heb daarna leiding mogen geven aan een speciale basisschool met een experiment rondom passend onderwijs. Daarna ben ik directeur geworden op een mooie basisschool in Helvoirt.  

Het onderwijs zit al sinds jaar en dag in mijn bloed en kijk er dan ook naar uit om hiermee verder te gaan in de mooie regio Midden-Limburg. Zelf woon ik in Schijndel in Brabant samen met mijn vrouw en kinderen. 

Naast mijn banen in het onderwijs heb ik mogen ondernemen in advieswerk en zit ik in het  

bestuur van het schoolleidersregister. Ik zie het als een uitdaging om op allerlei gebieden de belangen van de professionals en leerlingen in het onderwijs te behartigen en hierin mensen met elkaar te verbinden. 

Met veel plezier heb ik het nieuwe ondersteuningsplan gelezen en lees ik dat er veel werk is verzet door alle betrokkenen. Ik kijk er dan ook naar uit om samen de volgende stappen te gaan zetten en alle uitwerkingen in de praktijk te gaan brengen. Op naar een mooie samenwerking! 

Maikel de la Cousine 

E: Maikeldelacousine@swvpo3102ml.nl 

T. 06-48 75 25 88 

 

 
Print Afdrukken
Delen